Fujitsu zariadenie na obojok stráži zdravotný stav vášho zvieratka bezdrôtovo online


V posledných rokoch majitelia investovali nemalé finančné prostriedky do zdravia a pohodlia svojich domácich miláčikov, ktori sa stali členmi rodiny. Počas života sú vystavovaný rovnakým druhom ochorení ako ľudia, spôsobených životným štýlom, vrátane obezity a cukrovky. Kvôli prevencií chorobnosti domácich miláčikov je dôležité monitorovať ich denné aktivity podobne ako pri ľuďoch.

S cieľôm pomôcť majiteľom psov v sledovaní svojích domácich miláčikov pomocou IKT, spoločnosť Fujitsu upravila svoje snímacie technológie zamerané na ľudí, ktoré vyvynula pri vývoji mobilných telefónov a iných technológií a adaptovala ich do zariadenia schopného monitorovať aktivitu psa. Tento nový produk bude pracovať ako súčasť cloudovej služby, ktorá pomôže majiteľom s kontrolou a udržovaním zdravia domácich miláčikov. Do budúcnosti chce Fujitsu túto technológiu ponúknuť ako službu pre väčší komfort a pokoj majiteľov, ktorí to myslia so zdravím svojich domácich miláčikov vážňe.

Táto nová služba bola predstavená na Fujitsu Forum 2012, ktoré sa konalo 17-18.5.2012 v Tokiu.

Vlastnosti Služby pre kontrolu zdravia domáceho miláčika

Špeciálne zariadenie pripevnené na obojku zvieraťa nepretržite zaznamenáva aktivitu.

Novo vyvynuté zariadenie je ľahké, kompaktné a vyžaduje veľmi málo energie. Vďaka tomu ho pes môže nosiť neustále a tak zariadenie zaznamenáva jeho aktivitu 24/7. Dokonca aj majitelia, ktorí nemôžu neustále dohliadať na svojich psov, dostanú informáciu o tom koľko ich pes prešiel krokov, analýzu trasy po ktorej išiel či vonkajšiu teplotu. Informácie o pravidelných hodnotách aktivity umožnia ľahké upozornenie na akékolvek anomálie v každodenom správaní.

Informácie zaznamenané zariadením
môžu byť ľahko prezerané na mobilnom telefóne a nahrané do cloudoveho senzora, kde budú dáta pravidelne akumulované a uložené na fixný čas. Odtiaľ môžu byť prenesené pomocou špecialnej aplikácie a technológie „FeliCa“ (populárny smart card systém v Japonsku). Čítanie dát je veľmi jednoduché, stačí aby sa zariadenie priblížilo k chytrému mobilnému telefónu alebo osobnému počítaču. Data môžu byť tak isto nahraté do špecialnej cloudovej služby, kde môžu byť archivované po dlhú dobu.

Cloudová služba pomôže zjednodušiť majiteľom zvierat starostlivosť o zdravie ich domácich miláčikov
Dáta nahrané do cloudu môžu byť prehliadané na špeciálnej webovej stránke určenej pre majiteľa. Uložené môžu byť interpretované ako grafy v rôznych časových obdobiach. Takto zobrazené informácie umožnia lepšie a jednoduchšie pochopenie informácií a okamžitu detekciu akejkoľvek zmeny v zdraví zvieraťa. Služba je navrhovaná tak, aby umožnila čo najednoduchšiu starostlivosť o každodené zdravie domáceho miláčika.

Poznámka autora:

Z môjho osobného pohladu je podobná služby vítaná a určite obojstranne skvalitní spolunažívanie majiteľov spolu s ich miláčikmi. Zároveň akumulované dáta pomôžu nie len majiteľovi, ale rovnako aj zverolekárovi, ktorý sa o zviera stará. Včasná identifikácia anomálie a dostatok informácií zaznamenaných senzorom umožní zverolekárovi efektivnejšiu identifikáciu skutočného problému a tým ho nie len vyriešiť, ale aj predĺžiť život zvieraťa. Tento príklad nám ukazuje ako sa cloudové služby pomaly infiltrujú do nášho každodeného života a pomahaju nám ho skvalitnovať. Nie len v podobe sociálnych sieti ale aj technológií s priamou interakcou na človeka.

Zdroj: http://www.fujitsu.com/global/news/pr/archives/month/2012/20120514-02.html


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.