iTunes U konečne ako aplikácia pre iOS – vzdelávajte sa zdarma


Spoločnosť Apple je svetovo známa ako inovátor a nemenej známe sú jej počiny na poli vzdelávania. Jedným z nich je iTunes U alebo iTunes University. Táto služba umožňuje pedagógom a univerzitám ľahko sprístupniť prednášky a študijné materiály svojim študentom aj širokej verejnosti. Spôsob je založený na osobných stránkach kurzov a veľmi podobný populárnemu podcastovaniu, ktoré navyše rozširuje o možnosť pridávania textových materiálov. Túto službu využívajú, mimo iného, aj celosvetovo známe mená ako Stanford a Oxford University. Doteraz bolo službu možné využívať z väčšej časti iba prostredníctvom aplikácie iTunes. A na osobných prehrávačoch iPod, alebo zariadeniach s iOS, bolo možné synchronizovať iba audio a video materiály. No vďaka nedávno vydanej aplikácií je možné študovať o poznanie pohodlnejšie.

Aplikácia sa ovládaním aj designom veľmi ponáša na iBooks.

Aplikácia má integrovaný iTunes U obchod, v ktorom sa môžete prihlásiť na odber, alebo si rovno stiahnuť pre vás zaujímavú prednášku. Nájdete tu veľa materiálov pre osobnostný a pracovný rozvoj. Preto ako tip skúste do vyhľadávania zadať klúčové slová ako „marketing“, „management“, alebo v dnešnej dobe tak obľúbené slovo, akým je „entrepreneur“.

Výhodou tejto aplikácie, oproti predchádzajúcemu spôsobu konzumácie obsahu z iTunes U je, že všetky dokumenty, audio aj videa sú po ruke na jednom mieste. Každý kurz je organizovaný vo virtuálnej zložke s priestorom na poznámky.

Ukážka práce s poznámkami.

Pri prezeraní som síce nenašiel žiadne materiály v našom jazyku, no nájdete tu dobre zrozumiteľné kurzy v rôznych svetových jazykoch.

Odkaz na aplikáciu: http://itunes.apple.com/sk/app/itunes-u/id490217893?mt=8

Viac informácií: http://www.apple.com/education/itunes-u/

Pracujete v školstve a chceli by ste takto sprístupniť študijne materiály? Apple ma pre vás podrobný a zrozumiteľný návod.


Jedna odpoveď na “iTunes U konečne ako aplikácia pre iOS – vzdelávajte sa zdarma”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.