Seriál Cloud Computing polopate 5.diel


SaaS – Software as a service

Softvér ako služba (po slovensky) je, keď si používateľ prenajme softvér online, bez potreby inštalácie do vlastného počítača. Je to rovnaká situácia, ako keď používate Gmail, až na to, že SaaS ide omnoho hlbšie. SaaS je jedna zo základných myšlienok, ktorá stojí za centralizovaným cloud computingom. Celé firmy a aplikácie, ktoré používajú ich zamestnanci, fungujúci na prenajatých softvérových nástrojoch. Všetka práca a zálohovanie je sprocesované cez internet, pričom pracovníci pristupujú k svojim pracovným nástrojom priamo cez prehliadač, bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzajú a aký hardvér používajú (tablet, mobilný telefón, PC, notebook, tenký klient).

Ako SaaS môže byť prevádzkovaných množstvo aplikácií: účtovný /ekonomický softvér, CRM (customer relationship management), objednávkový systém, skladové hospodárstvo, plánovanie zdrojov, manažment ľudských zdrojov, e-mail klient a mnoho ďalších. Svedčí o tom aj fakt, že SaaS bolo zavedené do stratégií všetkých vedúcich softvérových spoločností.

Modelová situácia:

Firma, ktorá má XY obchodných zástupcov, sa rozhodla, že svoj objednávkový a ekonomický systém bude prevádzkovať v cloude ako SaaS.

Čo to obnáša?

Výber spoľahlivého cloud poskytovateľa, ktorý dokáže zabezpečiť komplexné a bezpečné riešenie presne podľa potrieb klienta. Podpis zmluvy o poskytovaní služieb. Mesačné paušálne poplatky za prenajaté služby (pay per use model).

Prínos:

Obchodný zástupca sedí u klienta v kancelárii, rozprávajú sa o objednávke. “Obchoďák” nahadzuje klientove požiadavky rovno do svojho tabletu – priamo do objednávkového systému. Hneď ako je objednávka dokončená, skladník, ktorý má otvorený rovnaký program, vyskladní tovar a pošle ho klientovi. Následne ekonómka spoločnosti s tým istým softvérom dostane notifikáciu o vystavení faktúry. Jednoduché ako facka. V ideálnom prípade sa vám stane, že tovar dorazí ešte pred odchodom obchodníka 🙂 .

Záver: 

Aj náš Keriohosting je prevádzkovaný systémom SaaS a tak platíte iba za to čo naozaj potrebujete a využijete.

Viac: https://blog.zeom.sk/?p=743

 

Chcete vedieť o Cloude viac? Príďte sa presvedčiť na vlastnej koži. Či už ste podnikateľmi, študentami alebo IT profesionálmi, príďte sa pozrieť na to, čo vám prinesie Váš cloud.

VSTUP na CloudCamp Bratislava v hodnote 200 Eur je tentokrát bezplatný, využite jedinečnú príležitosť! 🙂 Vstup je možný len na základe potvrdenej registrácie.

Počet účastníkov je obmedzený.  http://www.cloudcamp.sk/registracia

 

 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.